Acest proiect a fost propus pentru ca turiștii, dar și navetiștii, să fie interesați să utilizeze ca mijloc de transport spre Brașov trenul și apoi mijloacele de transport în comun. Facem tot ce depinde de noi pentru ca transportul spre Brașov să fie cât mai atrăgător pentru cei care vin cu treabă sau în concediu la Brașov, dar sper ca și CFR să implementeze proiectul de modernizare a gării.

Din 2022, la Gara CFR Brașov va exista un terminal modern pentru transportul public din municipiul Brașov. Conform proiectului, acesta va avea 7 peroane acoperite, dar și o parcare cu o capacitate de 7 locuri pentru autoturismele deținute de persoanele cu dizabilități.

 

De asemenea, va fi amenajată amenajare o sală de așteptare, în care vor exista 4 ghișee pentru bilete și birouri de informare a călătorilor. Nu în ultimul rând vor fi amenajate grupuri sanitare pentru angajați și călători, unele dintre ele fiind adaptate pentru persoanele cu dizabilități. Nu vor lipsi nici birourile, în număr de 4, spațiile tehnice și alte anexe. În exterior, proiectul prevede reamenajarea spațiilor tehnice. 

Investiția va fi realizată cu bani europeni, contractul de finanțare fiind semnat în 8 mai 2020. Lucrările vor fi terminate până în data de 31 martie 2022.

1/1
A-crowd-of-people-by-Bill-Dickinson-Crea

George Scripcaru - Primarul Brasovului

  • YouTube
  • Instagram
  • Facebook

©2020 George Scripcaru