Platforma industrială Rulmentul și fostele rampe de deșeuri inerte devin cel mai mare parc din Transilvania

Zona industrială Rulmentul este un proiect strategic al municipiului pentru următorul exercițiu bugetar cu finanțare europeană. Specialiști de la Banca Mondială au prezentat mai multe scenarii de transformare a fostei platforme industriale. 

 

Parcul amenajat in zona Rulmentul va fi conectat cu zona de agrement pe care o vom amenaja pe fosta rampa de deşeuri din Timiş-Triaj care a fost evaluată drept „inertă” în urma unui bilanţ de mediu. Astfel am decis ca zona dealului fostei rampe de deșeuri din Timiș-Triaj sa fie transformata intr-un mare parc de agrement. Rampa de deșeuri industriale nepericuloase din Timiș Triaj, privită ca una dintre problemele de mediu ale României în Uniunea Europeană, a fost certificată ca fiind „inertă“, iar primăria Brasov dorește să o transforme în cel mai mare parc și zonă de agrement. După ce obținem toate documentele de reglementare, primăria va amenaja o zonă verde pe această suprafață în așa fel încât să poată fi utilizată ca parc și zonă de agrement. Se pot amenaja piste de biciclete, zone de plimbare, diferite jocuri în aer liber, tiroliene.

 

 

In acest context, intreaga zona se va transforma in cel mai mare parc de agrement din Transilvania cu o suprafata de 52ha.

 

Proiectul de reconversie a zonei abandonate Rulmentul in zona verde este relevant pentru Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a Zonei Metropolitane Braşov 2014-2023.  Din punct de vedere al suprafeţelor cu destinaţia spații verzi, suprafaţa spaţiilor verzi pe cap de locuitor în municipiul Braşov este de 118 m2 calculată considerându-se suprafaţa parcurilor, a spaţiilor verzi din cartiere şi a zonelor de agrement din afara oraşului, astfel investiția din proiect contribuie la mărirea suprafetei cu destinația spații verzi  cu 313.000 m2

Primarul  George Scripcaru consideră că cea mai bună soluție pentru brașovenii care locuiesc în zona nouă a cartierului Tractorul, dar și pentru ceilalți brașoveni, este crearea  acestui parc modern care va dispune de toate facilitățile de agrement, educative și sportive.

 

“Specialiștii Băncii Mondiale au prezentat Primăriei Brașov mai multe scenarii și cred că aceasta este ce mai bună soluție nu doar pentru brașovenii care locuiesc în zona nouă a cartierului Tractorul, ci și pentru ceilalți brașoveni, care vor să se relaxeze într-un parc care dispune de toate facilitățile de agrement. Acest proiect este inclus pe lista de proiecte transmisă la Agenția de Dezvoltare Regională Centru, proiecte pe care intenționăm să le implementăm cu finanțare de la Uniunea Europeană, începând cu 2021. 

Cred că acest proiect de regenerare urbană va contribui semnificativ la creșterea calității vieții în orașul nostru și la un mediu mai curat. În paralel, continuăm și cu proiectul de amenajare a unui parc de agrement în locul fostelor platforme de deșeuri din Timiș-Triaj. O dată cu finalizarea acestor lucrări, putem spune că zona de est a orașului devine una dintre cele mai verzi zone ale Brașovului”, George Scripcaru

1/1
A-crowd-of-people-by-Bill-Dickinson-Crea

George Scripcaru - Primarul Brasovului

  • YouTube
  • Instagram
  • Facebook

©2020 George Scripcaru