agrement

Planetariul de la Grădina Zoo Braşov,
cel mai mare din România si unul dintre cele mai moderne din Europa (realizat)

Sase spectacole sunt disponibile acum la planetariul Grădinii Zoo Braşov, dintre care unul destinat copiilor cu vârsta minimă de 5 ani. Pentru că nu am putut găsi specialişti în operarea planetariului computerizat, am fost nevoiți să pregătim personal dedicat.

Braşovul are cel mai mare planetariu din România şi singura construcţie de acest gen, aflată în interiorul unei grădini zoologice.

Amenajarea planetariului a costat în jur de 8,2 milioane de lei şi a fost începută în primăvara anului 2018, de către firma braşoveană Har&H, într-o clădire de 2,3 milioane lei, construită în urmă cu trei ani în curtea Zoo.

Acest planetariu deţine, în prezent, cele mai moderne echipamente din România, respectiv un sistem superior de proiectare digitală, de 4K, prin intermediul a două video-proiectoare, având ca sursă de lumina diode laser şi accesorii optice de conversie şi mascare, amplasate diametral opus. Sistemul poate fi updatat ulterior la 8K sau 3D. Ca sunet, se foloseşte un sistem cu 7 canale, 14 boxe şi două subwoofere, cu puterne de 19.000 de W.

A-crowd-of-people-by-Bill-Dickinson-Crea

George Scripcaru - Primarul Brasovului

  • YouTube
  • Instagram
  • Facebook

©2020 George Scripcaru