agrement

Pietonalul din Răcădău, o zonă urbană cu fântănă cântătoare (în derulare)

Ideea amenajării pietonalului din Răcădău este de a aduce la viață, într-o manieră contemporană, un spațiu urban învechit. Spațiile verzi, cu o peisagistică modernă si culorile vii ale elementelor arhitecturale alături de fântâna arteziană cântătoare vor da un spirit aparte locului si va deveni rapid un obiectiv atractiv.

Lucrările din proiectul de reamenajare a pietonalei Răcădău au fost demarate în toamna anului trecut, după un sondaj sociologic efectuat de echipa de proiectare, sondaj adresat punctual cetățenilor din Răcădău. Proiectul a fost apoi prezentat Consiliului Local și aprobat de forul legislativ al municipiului. Pietonalul se dorește a fi nu numai o zonă de recreere emblematică pentru cartier, ci și o cale alternativă de acces, cu mijloace ecologice (role, bicicletă), la Bulevardul Valea Cetății.

Conceptul proiectului include rampe pentru persoane cu dizabilități cu pante potrivit normativelor în vigoare, care vor permite accesul de la strada Tâmpei până la parcul Ursu’, pe absolut tot pietonalul, de la un capăt la altul. Se vor urmări zonele verzi și se vor aduce obiecte de mobilier urban din lemn, pentru a îmbunătăți calitatea spațiului urban.

Există și ideea realizării unei piațete care să deservească elevii liceului de artă, astfel încât aceștia să își poată expune acolo lucrările.

A-crowd-of-people-by-Bill-Dickinson-Crea

George Scripcaru - Primarul Brasovului

  • YouTube
  • Instagram
  • Facebook

©2020 George Scripcaru