agrement

Piațeta Brassai si Apollonia Hirscher, noi locuri în Centrul Istoric al Brașovului (în derulare)

Piațeta care face legătura dintre După Ziduri și Mureșenilor – Piața Sfatulului, va purta numele marelui fotograf brașovean „Brassai“. Turnul existent, care face parte din fortificațiile vechii cetăți.

Piațeta are acces dinspre Piața Sfatului și de pe Aleea După Ziduri. Am solicitat Guvernului ca fostul sediu al Băncii Agricole, care se învecinează cu această piațetă și care mai are un pic și se dărâmă, să fie trecut în domeniul public al Municipiului Brașov. Îl vom putea apoi reabilita și îi da o funcțiune specifică zonei în care ne aflăm. Poate fi un centru de informare turistică, un loc pentru activități culturale sau altă funcțiune.

Zidul care este între clădire și piațetă, care nu face parte din fortificațiie cetății, va fi dărâmat iar piața se va extinde. Vom crea în Brașov încă o zonă foarte atractivă, pentru brașoveni si turiști, unde vor putea fi organizate evenimente.

Remodelarea străzii Apollonia Hirscher se face prin reorganizarea circulației și crearea unui spațiu pietonal generos. Astfel, zona sensulului giratoriu de la intersecția străzilor Castelului și Apollonia Hirscher este transformată într-o zonă verde și pietonală, care permite accesul pe str. Castelului și accesul pe str. Cerbului al riveranilor. Zona verde nou creată va avea o suprafață de aproximativ 400 de mp, iar aici se vor planta arbori de înălțime medie și arbuști.

Această amenajare face parte dintr-un proiect mai amplu al Municipalității, demarat acum 15 ani, de transformare a străzilor din zona centrului istoric în zone pietonale.

A-crowd-of-people-by-Bill-Dickinson-Crea

George Scripcaru - Primarul Brasovului

  • YouTube
  • Instagram
  • Facebook

©2020 George Scripcaru