agrement

Pârtiile de ski: 24km, zăpadă artificială, lac de acumulare si instalații noi (realizat)

Poiana Brasov este acum cea mai căutată destinație de ski din regiune. Am amenajat 24 de km de pârtii moderne cu Instalatii de producere a zapezii artificiale, lac de acumulare, doua noi intalatii de transport pe cablu, cele doua telecabine, telegondola si teleschiuri.

Suprafata schiabilă a statiunii Poiana Brasov a crescut cu aproxiamtiv 35 de hectare fata de 2010, ajungand la 85 de hectare. Lungimea partiilor inainte de amneajare era de 16,4 kilometri, iar acum este de 24 de kilometri, in timp ce latimea medie a partiilor, care era de cel mult 20 de metri, a ajuns dupa amenajare la 45 de metri.

Partiile principale pe care se poate schia pe domeniul schiabil din Poiana Brasov sunt: Partia Lupului (2,62 kilometri), Partia Sulinar (2,82 kilometri), Partia Drumul Rosu (5,33 kilometri), Partia Sub Teleferic (2,86 kilometri), Partia Kanzel (0,8 kilometri), Partia Bradul (0,5 kilometri) si Partia Stadion (0,10 kilometri).

Pe intregul domeniu au fost amplasate instalatii de producere a zapezii artificiale. A fost construit un lac de acumulare, la 1.500 de metri altitudine, cu o suprafata de 1,4 hectare si o capacitate de 140.000 de metri cubi. O instalatie de inzapezire (statie de pompare, pompe, 19 km de conducte, 24 de tunuri de zapada (14 fixe si zece mobile), 120 de lancii si patru masini de batatorit zapada. Au fost montate doua noi intalatii de transport pe cablu, pe langa cele doua telecabine, telegondola si teleschiuri existente.

Cele doua noi instalatii - telescaune de pe partiile Ruia si Lupului - au o capacitate de 4.000 de pers./ora. In total, capacitatea de transport pe cablu in Poiana Brasov este de 11.300 de persoane/ora.

A-crowd-of-people-by-Bill-Dickinson-Crea

George Scripcaru - Primarul Brasovului

  • YouTube
  • Instagram
  • Facebook

©2020 George Scripcaru