smart city

Dispozitiv mobil de supraveghere a traficului rutier, cu măsurare și înregistrare a vitezei autovehiculelor prin utilizarea camerei video și a undelor laser

În conformitate cu informațiile cuprinse în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă, viteza este identificată a fi o cauză secundară sau concurentă care contribuie la accidentele rutiere soldate cu victime omenești sau cu pagube materiale.
Primăria Municipiului Brașov a luat măsuri pentru fluidizarea traficului (prin proiecte de gestiune a traficului, modernizarea infrastructurii rutiere, înființarea de sensuri giratorii, realizarea de sensuri unice, etc), însă aceasta ar putea avea ca o consecință directă creșterea riscului de accidente datorat vitezei excesive. Având în vedere că nu toate arterele permit posibilitatea de montare de limitatoare fizice de viteză, se impune luarea de masuri alternative, cum ar fi monitorizarea vitezei de deplasare prin dispozitive de supraveghere a traficului rutier, cu măsurare si înregistrare a vitezei autovehiculelor prin utilizarea camerei video si a undelor laser.
De asemenea, în Planul Integrat de Calitate a Aerului in Municipiului Brașov 2018-2022, se identifica ca sursă importantă de poluare traficul rutier. Pe de o parte se implementează măsuri pentru fluidizarea traficului iar pe de altă parte sunt necesare masuri care să asigure respectarea vitezei legale in municipiu, ținând cont si de faptul că viteza excesiva este un factor generator de poluare.

Primăria Brașov a achiziționat cel mai modern pistol radar din România la acest moment. Dispozitivul va fi utilizat exclusiv pe teritoriul municipiului Brașov, pentru a ajuta activitatea Poliției Rutiere și pentru a contribui astfel la reducerea numărul de accidente cauzate de viteza excesivă, sporirea siguranței participanților la trafic și a siguranței publice pe teritoriul municipiului.
Rezultate:
•monitorizarea vitezei de deplasare prin dispozitive de supraveghere a traficului rutier, cu măsurare si înregistrare a vitezei autovehiculelor prin utilizarea camerei video si a undelor laser.
•fluidizarea traficului
•respectarea vitezei legale in municipiu, ținând cont si de faptul că viteza excesiva este un factor generator de poluare.
În baza HCL nr. 436/14.08.2020 privind darea în administrare a ”Dispozitivului mobil de supraveghere a traficului rutier, cu măsurare și înregistrare a vitezei autovehiculelor prin utilizarea camerei video și a undelor laser”, Primaria Brasov a predat dispozitivul către Inspectoratul de Poliție Județean Brașov/Poliția Municipiului Brașov – Biroul Rutier

A-crowd-of-people-by-Bill-Dickinson-Crea

George Scripcaru - Primarul Brasovului

  • YouTube
  • Instagram
  • Facebook

©2020 George Scripcaru