mediu

Cea mai mare flotă de mijloace de transport în comun electrice

Transportul public este cea mai bună soluție de mobilitate în Brasov și zona metropolitană iar utilizarea mijloacelor de transport ecologice reprezintă una dintre soluțiile pentru creșterea calității aerului în orașul nostru. Până la sfârsitul anului 2022, suntem hotărăți să depășim țintele asumate prin Planul privind calitatea aerului.

Brasovul are 133 de autobuze electrice si troleibuze noi. Scopul este ca transportul în comun să devină opțiunea cea mai bună de mobilitate în Brașov și în zona metropolitană. Utilizarea mijloacelor de transport ecologice este garanția unui aer mai curat pentru noi și copiii noștri.

Autobuzele electrice au 12m lungime, sunt dotate cu câte trei uşi duble, podea joasă integral, rampă de acces pentru persoane cu dizabilităţi. Au o capacitate de 102 călători, din care 35 pe scaune, suspensie cu înclinare la bordură, instalaţii de aer condiţionat, computer de bord pentru managementul rutei, câte trei validatoare contactless, panouri electronice pentru afişarea destinaţiei etc.
Troleibuzele au capacitate de 137 călători, dintre care 40 pe scaun, oferă accesibilitate persoanelor cu handicap locomotor, prin înclinare laterală, sunt dotate cu sistem de informare a pasagerilor, unități de aer condiționat, validatoare, prize USB, WiFi. Sunt dotate cu acumulatori care oferă autonomie de minimum 5 km in lipsa contactului cu linia de electricitate.

A-crowd-of-people-by-Bill-Dickinson-Crea

George Scripcaru - Primarul Brasovului

  • YouTube
  • Instagram
  • Facebook

©2020 George Scripcaru