mediu

Calitatea aerului din Brasov este măsurată zilnic cu 12 senzori speciali

Primarul George Scripcaru a participat la instalarea celor 12 senzori de măsurare a calității aerului. Până în 2022 brasovenii vor respira cel mai curat aer din țară."

În urma propunerilor venite de la cetățeni și a strategiei pe care o implementăm la nivelul municipiului Brașov am început montarea celor 3 tipuri de senzori de măsurare a calității aerului, în 12 locații din municipiu. Am încercat să acoperim toate cartierele orașului, zonele cu trafic auto intens și alte activități care au impact asupra mediului. Facem acest lucru ca să constatăm unde sunt problemele, care sunt necesitățile și care sunt măsurile care trebuie luate.

Agenții economici trebuie să-și monteze echipamente și să aibă logistică de specialitate care să reducă efectele poluării, iar în trafic, să vedem unde se creează probleme, la ce ore și ce putem face. Cred că este foarte important să afle și toată lumea care este de fapt situația în timp real, iar împreună să vedem măsurile pe care le putem lua. Poate că la anumite ore ale zilei, în unele zone va trebui să impunem o serie de restricții, și este bine ca toată lumea să înțeleagă de ce este bine să facem aceste lucruri.

Vreau să subliniez că în alegerea locurilor în care am amplasat aceste echipamente am avut o perioadă de consultări cu cetățenii, am avut foarte multe propuneri, unele s-au suprapus fie cu alte propuneri, fie cu cele făcute de specialiști, dar o mare parte din aceste locuri au fost stabilite pe baza propunerilor și a solicitărilor din partea cetățenilor. Mă bucur că am avut un feed-back bun, iar aceasta reprezintă doar o primă etapă, pentru că poate va trebui să extindem această rețea de senzori și în alte zone din municipiul Brașov

A-crowd-of-people-by-Bill-Dickinson-Crea

George Scripcaru - Primarul Brasovului

  • YouTube
  • Instagram
  • Facebook

©2020 George Scripcaru