smart city

Brasovul are sistem de iluminat public inteligent.

Prin proiectul "Modernizarea integrată a sistemelor de iluminat public şi creştere a siguranţei publice din Municipiul Braşov" s-a urmărit implementarea unui sistem integrat de telegestiune a iluminatului public la nivelul municipiului Braşov, care asigură atât eficiență energetică cât si siguranță rutieră. Totodată s-a implementat un sistem integrat de supraveghere video în zonele de risc de pe domeniul public din municipiul Braşov si un sistem de butoane de panică.
Siguranță rutieră prin:
-Furnizarea unui ambient luminos confortabil, cu un nivel corespunzător al iluminatului pe timp de noapte
-Diminuarea/mărirea fluxului luminos, în funcție de necesități
Eficiență energetică prin:
-Reducerea consumului de energie electrică prin funcţia de dimming
-Optimizare mentenanță si reduceri pierderi tehnologice
Siguranta publică prin:
- Instalarea unui sistem de supraveghere video si butoane de panică in spatii publice cu potential risc

Prin proiect s-au realizat:
• un sistem integrat de telegestiune a iluminatului public la nivelul Municipiului Brașov care oferă posibilitatea controlului interactiv, utilizându-se comanda de la distanţă a aprinderii/stingerii punctelor de iluminat, instalate pe 10.481 de stâlpi, reglarea intensităţii luminii prin programare automată, precum şi monitorizarea şi reducerea consumului de energie electrică; sistemul de iluminat public facilitează orientarea și circulația vehiculelor și pietonilor pe timpul nopții în condiții de siguranță și oferă un ambient luminos confortabil cu un nivel corespunzător al iluminatului.
• un sistem integrat de supraveghere video în zonele de risc de pe domeniul public din Municipiul Brașov; sistemul cuprinde un număr de 42 camere video de supraveghere instalate pe stâlpii de iluminat stradal din proprietatea Municipiului Braşov împreună cu un subsistem de panică pentru apeluri de urgenţă şi suport video in timp real constituit din 42 echipamente de monitorizare, alarmare şi comunicare de tip butoane de panică. Sistemul asigură supravegherea permanentă a zonelor cu risc ridicat de infracționalitate, interactivitatea cetățenilor cu dispeceratul central de supraveghere şi monitorizare.
• un dispecerat central de supraveghere şi monitorizare dotat cu infrastructura de echipamente şi aplicaţii software, permite gestionarea integrată a informaţiilor provenite din sistemul de telegestiune a iluminatului public şi sistemul de securitate. Crearea infrastructurii de monitorizare contribuie la îmbunătăţirea capacităţii de reacţie şi intervenţie a instituţiilor publice cu atribuţii în domeniul siguranţei şi ordinii publice.

A-crowd-of-people-by-Bill-Dickinson-Crea

George Scripcaru - Primarul Brasovului

  • YouTube
  • Instagram
  • Facebook

©2020 George Scripcaru