mediu

"La Iepure", un nou spațiu de sport si recreere în natură
pe 16.000mp (în derulare)

Un teren viran abandonat, cu o suprafață de 16.000mp se amenajează ca zonă de petrecere a timpului liber în natură. Spații verzi, piste de biciclete, Vor fi plantați arbori si se vor ameanja zone cu flori.

Un parc sportiv și de recreere se construieste în zona La Iepure, în Răcădău, cu bani europeni. A fost semnat contractul de finanțare pentru acest proiect, finanțat de Uniunea Europeană.

Mai exact, în zonă va fi amenajat un poligon pentru ciclism, destinat în primul rând copiilor, care vor putea învăța aici să meargă pe bicicletă și să învețe și regulile de deplasare în trafic. Asta pentru că, pe lângă pista pentru biciclete, vor mai fi 2 benzi de circulație, cu treceri de pietoni, indicatoare de circulație, semafoare și sens giratoriu.

În plus, va fi creată și o zonă pentru relaxare, vor fi și aparate fitness, foișoare, dar și locuri de joacă pentru copii și balansoare pentru adulți.

De asemenea, este asigurat accesul persoanelor cu dizabilități la toate amenajările din parc, fiind prevăzută și toaletă ecologică pentru acestea.

Valoarea contractului este de peste 8,8 milioane lei, din care 98% este finanțare nerambursabilă.

A-crowd-of-people-by-Bill-Dickinson-Crea

George Scripcaru - Primarul Brasovului

  • YouTube
  • Instagram
  • Facebook

©2020 George Scripcaru