1.jpg

"e-Turist în Brașovul istoric"

Înainte de a vizita Brașovul, turiștii pot face un tur virtual prin Brașovul istoric, pot vizualiza fotografii si informatii, pentru a-si stabili itinerarul si obiectivele de vizitat.
Prin proiect a fost dezvoltat portalul turistic „e-Turist în Brașovul istoric”, ca mijloc de promovare a produsului turistic cultural „Brașovul istoric”, cu modalități de accesare via web și infochioșc.

Image-empty-state.png

smart city

Transportul public va avea prioritate în trafic prin implementarea sistemului centralizat de monitorizare şi control al traficului în Municipiul Braşov (în derulare)

Conceptul proiectului este acela de prioritizare a transportului public, simultan cu îmbunătățirea condițiilor de siguranță pentru pietoni si bicicliști. Aceasta se asigura optim prin sincronizarea intersecțiilor rutiere (fazele de trecere) in funcție de orarul transportului public. Ca efect secundar, este de așteptat si o fluidizare a circulației generale la nivelul orașului, in principal pe rutele pe care circula si transportul in comun.
De asemenea, prin implementarea de instrumente inovative, ca de exemplu analiza pe imagine, este de așteptat atât o îmbunătățire a siguranței cetățenilor in spatiile publice cat si creșterea eficientei sistemului de supraveghere față de un sistem clasic, datorită semnalizărilor automate, independente de operatorul de monitorizare.

Image-empty-state.png

smart city

Panouri electronice stradale (totem digital) în spații publice

Pentru a transmite cetăţenilor municipiului şi turiştilor cât mai multe informaţii utile, de interes, inclusiv asupra evenimentelor care se desfășoară în Municipiul Braşov, prin mesaje prezente, clare şi de impact, vizibile de la distanță, s-au instalat panouri electronice stradale, de tip outdoor, în spatii publice, intens circulate.

Image-empty-state.png

smart city

Dispozitiv mobil de supraveghere a traficului rutier, cu măsurare și înregistrare a vitezei autovehiculelor prin utilizarea camerei video și a undelor laser

În conformitate cu informațiile cuprinse în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă, viteza este identificată a fi o cauză secundară sau concurentă care contribuie la accidentele rutiere soldate cu victime omenești sau cu pagube materiale.
Primăria Municipiului Brașov a luat măsuri pentru fluidizarea traficului (prin proiecte de gestiune a traficului, modernizarea infrastructurii rutiere, înființarea de sensuri giratorii, realizarea de sensuri unice, etc), însă aceasta ar putea avea ca o consecință directă creșterea riscului de accidente datorat vitezei excesive. Având în vedere că nu toate arterele permit posibilitatea de montare de limitatoare fizice de viteză, se impune luarea de masuri alternative, cum ar fi monitorizarea vitezei de deplasare prin dispozitive de supraveghere a traficului rutier, cu măsurare si înregistrare a vitezei autovehiculelor prin utilizarea camerei video si a undelor laser.
De asemenea, în Planul Integrat de Calitate a Aerului in Municipiului Brașov 2018-2022, se identifica ca sursă importantă de poluare traficul rutier. Pe de o parte se implementează măsuri pentru fluidizarea traficului iar pe de altă parte sunt necesare masuri care să asigure respectarea vitezei legale in municipiu, ținând cont si de faptul că viteza excesiva este un factor generator de poluare.

Image-empty-state.png

smart city

Sistem integrat de dispecerizare şi monitorizare a sistemelor de antiefracție din unitatile de invatamant

Obiectivul acestui sistem este asigurarea monitorizării și intervenţiei rapide în cazul acceselor neautorizate în cadrul unităților de învățământ și a altor obiective ale municipalității. În vederea atingerii acestui obiectiv, toate centralele instalate în cadrul unităţilor de învăţământ și primărie sunt integrate într-un sistem de dispecerizare și monitorizare. Acestea transmit prin intermediul comunicatoarelor și comunicațiilor de date, toate alertele în cazul unei efracții catre Politia locala Brasov.

Image-empty-state.png

smart city

Sistem de supraveghere video in spatii publice: artere, pietonale, piete agroalimentare

Într-o lume în care insecuritatea (nesiguranţa şi instabilitatea) atinge numeroase aspecte ale vieţii cotidiene (sociale, economice, administrative, etc.), acţiunile practice pentru obţinerea regimului normal de funcţionare au fost asociate cu eforturi susţinute, pentru definirea şi implementarea unor noi concepte în materie de securitate. In Brasov au fost definite zonele cu potential risc si au fost instalate sisteme de supraveghere video atât pentru siguranta rutieră cât si pentru siguranta cetăteanului.

Image-empty-state.png

smart city

Sistem supraveghere video si control acces in toate unitățile de învățământ din Brasov

Unitătile de invătământ preuniversitar din Brasov sunt protejate prin instalarea de sisteme de supraveghere video si sisteme antiefractie - pentru controlul accesului

Image-empty-state.png

smart city

Unitătile de invătământ din Brasov utilizează catalogul electronic, o platformă electronică de management școlar

Platforma online de management școlar implementată in toate unitățile de învățământ are următoarele beneficii:
• Cresc rezultatele elevilor și nivelul școlii, scad absenteismul și abandonul școlar
• Simplu de utilizat pentru profesori, învățători, directori, calculează mediile, raportează absențele și întocmește automat toate statisticile obligatorii, care în prezent sunt realizate de școală, manual.
• Transmite părinților imediat pe telefoanele mobile și prin e-mail toate noutățile de la școală: note, absențe, conduita elevului, informări sau invitații la evenimente.

Image-empty-state.png

smart city

CATTIA, centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri

Zestrea Brașovului s-a îmbogățit cu un spațiu modern, special creat pentru a oferi un mediu prielnic dezvoltării industriilor creative, bazate pe tehnologie și inovare

Image-empty-state.png

smart city

WIFI4EU - Internet gratuit în spatii publice

Brasovenii și turistii au acces gratuit la internet de înaltă calitate în spații publice

Image-empty-state.png

smart city

Brasovul are sistem de iluminat public inteligent.

Prin proiectul "Modernizarea integrată a sistemelor de iluminat public şi creştere a siguranţei publice din Municipiul Braşov" s-a urmărit implementarea unui sistem integrat de telegestiune a iluminatului public la nivelul municipiului Braşov, care asigură atât eficiență energetică cât si siguranță rutieră. Totodată s-a implementat un sistem integrat de supraveghere video în zonele de risc de pe domeniul public din municipiul Braşov si un sistem de butoane de panică.
Siguranță rutieră prin:
-Furnizarea unui ambient luminos confortabil, cu un nivel corespunzător al iluminatului pe timp de noapte
-Diminuarea/mărirea fluxului luminos, în funcție de necesități
Eficiență energetică prin:
-Reducerea consumului de energie electrică prin funcţia de dimming
-Optimizare mentenanță si reduceri pierderi tehnologice
Siguranta publică prin:
- Instalarea unui sistem de supraveghere video si butoane de panică in spatii publice cu potential risc

Image-empty-state.png

smart city

Dezvoltare locală prin educatie flexibilă: Platforma e-Learning la nivelul Primariei Brasov

Scopul proiectului a constat în dezvoltarea și implementarea unei platforme e-Learning la nivelul Primăriei Municipiului Brașov, care să permită furnizarea unei soluții de instruire prin mijloace electronice, disponibile on-line. Platforma vizează furnizarea de materiale într-o ordine secvențială și logică pentru a fi asimilate de cursanți în manieră proprie, fără a solicita prezența directă a participanților sau fără a necesita sincronizarea activităților aferente.

Image-empty-state.png

smart city

Primaria Brasov oferă brasovenilor posibilitatea de a raporta orice problemă edilitară catre Dispeceratul Tehnic prin portalul web, prin aplicatia MyBrasovcity, prin e-mail sau prin telefon

Pentru a veni în întâmpinarea cetățenilor Brașovului într-o manieră cât mai completă, s-a dezvoltat proiectul „Dispecerat Tehnic Integrat la Nivelul Municipiului Braşov – Servicii Electronice Geospaţiale”. În cadrul acestuia au fost implementate: sistemul de dispecerizare, sistemul de management al relaţiei cu cetăţeanul/mediul de afaceri, geoportal (banca de date geospaţială), Scopul principal al proiectului este acela de a asigura o viziune integrată asupra problemelor care afectează domeniul public al municipiului.

Image-empty-state.png

smart city

Primăria Brasov la un click distanță! Administrație electronică. Servicii electronice pentru cetățeni și mediul de afaceri.

Primăria Braşov la un click distanţă!“ este un proiect care a schimbat fundamental modul de interacţiune dintre mediul de afaceri braşovean, cetăţeni şi administraţia publică locală. Printr-o combinaţie de Call Center, Portal web de servicii electronice şi Platformă de plăţi online, proiectul are ca scop atragerea cetăţenilor către canale de interacţiune moderne şi eficiente. Portalul web cu servicii integrate a introdus o nouă noţiune: Funcţionarul public electronic (eFuncţionar) care conduce pas cu pas cetăţeanul spre rezolvarea solicitărilor.

Image-empty-state.png

smart city

In Brasov este functional sistemul inteligent de transport public (eTicketing, informare calatori, siguranta calatori, optimizare transport)

Sistemul inteligent de transport public are ca obiectiv creșterea atractivității transportului public prin îmbunătățirea serviciilor de informare a călătorilor și a sistemului e-Ticketing la nivelul Municipiului Brașov, cu efect direct asupra diminuării emisiilor poluante cauzate de mijloacele de transport privat.

Image-empty-state.png

smart city

A-crowd-of-people-by-Bill-Dickinson-Crea

George Scripcaru - Primarul Brasovului

  • YouTube
  • Instagram
  • Facebook

©2020 George Scripcaru