1.jpg

Două piste de biciclete fac legătura între mai multe cartiere ale Brașovului, inclusiv cu centrul orașului. (în implementare)

Se amenajează piste de biciclete, cu o lungime de 6,0 km, pe traseul Str. Poienelor – Bd. Saturn – Str. Minerva – Str. Crinului – Str. Micșunelelor – Str. Lamâiței – Str. Brândușelor – Bd. Al. Vlahuță – Bd. Gării – Bd. Victoriei – Bd. M. Kogălniceanu. Se amenajează trotuare pe o suprafață de 1.135 m2 dar si 3 puncte de închiriere/parcare pentru biciclete. Fiecare punct va fi dotat cu 50 de biciclete și cu rasteluri pentru parcarea a 80 de biciclete.

Image-empty-state.png

mobilitate

Mai mult spațiu pentru pietoni la Poarta Schei

Pentru că Brasovul atrage an de an din ce în ce mai mulți turisti, iar zona centrală devine astfel foarte circulată, a fost necesară extinderea zonelor pietonale.

Image-empty-state.png

mobilitate

Modernizare strada Cucului

Proiectul a prevăzut realizarea a două benzi de circulație pe sens, trotuare, piste de biciclisti, semnalizare rutieră si sistem de iluminat

Image-empty-state.png

mobilitate

Construire pasaj rutier de acces în cartierul Tractorul (în derulare)

Studiul de fezabilitate pentru construirea noului pod hobanat este în lucru.

Image-empty-state.png

mobilitate

Pod str. Zizinului - râul Timis

S-au executat lucrări de infrastructură a podului nou (piloni, aparatele anti-seismice, asfalt, parapeți si amenajarea albiei râului.

Image-empty-state.png

mobilitate

Pod rutier nou pe str. Lânii

A fost demolat podul vechi si s-a construit unul nou, la standarde moderne pe acelasi amplasament

Image-empty-state.png

mobilitate

Transportul public va avea prioritate în trafic prin implementarea sistemului centralizat de monitorizare şi control al traficului în Municipiul Braşov

Conceptul proiectului este acela de prioritizare a transportului public, simultan cu îmbunătățirea condițiilor de siguranță pentru pietoni si bicicliști. Aceasta se asigura optim prin sincronizarea intersecțiilor rutiere (fazele de trecere) in funcție de orarul transportului public. Ca efect secundar, este de așteptat si o fluidizare a circulației generale la nivelul orașului, in principal pe rutele pe care circula si transportul in comun.
De asemenea, prin implementarea de instrumente inovative, ca de exemplu analiza pe imagine, este de așteptat atât o îmbunătățire a siguranței cetățenilor in spatiile publice cat si creșterea eficientei sistemului de supraveghere față de un sistem clasic, datorită semnalizărilor automate, independente de operatorul de monitorizare.

Image-empty-state.png

mobilitate

Drumul forestier Crucur. Plimbare, prin pădure, din Noua în Timisul de Jos

Drumul Crucur face parte dintr-o listă de 10 drumuri forestiere care au fost reabilitate sau construite de la zero, în interiorul fondului forestier al municipiului Braşov

Image-empty-state.png

mobilitate

Am construit un pasaj rutier nou la Fartec, iar cel vechi a fost reclădit. La acesta lucrările sunt în derulare, circulația va fi deschisă până la finalul acestui an.

Pentru locuitorii din cartierele Stupini și Bartolomeu şi firmele aflate în zona de nord a municipiului Braşov, realizarea pasajului Fartec a reprezentat o soluție eficientă pentru diminuarea traficului şi reducerea duratei de deplasare.

Image-empty-state.png

mobilitate

Pasajul rutier
Indepentenței, iesire din Tractorul către Bartolomeu

Pasajul are o lungime de 700 m şi două benzi de circulaţie. Au fost instalaţi parapeţi de protecţie şi de direcţie, panouri fono-absorbante, accese pentru persoanele cu dizabilităţi şi sistem modern de iluminat.

Image-empty-state.png

mobilitate

Drumul de legătură între Noua si centura ocolitoare a Brasovului

Artera are 2 km si face legătura de la prelungirea străzii Poienelor, după Decathlon, pe sub Calea Bucureşti pe traseul vechii linii ferate uzinale, merge câteva sute de metri de-a lungul căii ferate, apoi se leagă cu ocolitoarea.

Image-empty-state.png

mobilitate

Lărgirea la 6 benzi a străzii 13 Decembrie (Făget - Camil Petrescu)

Prima stradă cu benzi dedicate transportului în comun este 13 Decembrie, în zona sensurilor giratorii. Astfel, în Comisia de Circulație de ieri a fost avizată propunerea RATBv de amenajare, în zona celor 6 sensuri giratorii cuprinse între

Image-empty-state.png

mobilitate

Brasovul are una dintre cele mai moderne sosele de centură

Tronsonul măsoară 6,3 km și face legătura între Drumul Național 13 și Drumul Național 1, la ieșirea din oraș spre Sibiu. Este o realizare importantă pentru Brasov, deoarece a fost redus traficul în oras.

Image-empty-state.png

mobilitate

Inteligent! La Brasov becurile publice se reglează în funcție de lumina de afară

Sistemul de iluminat public oferă posibilitatea controlului interactiv, utilizându-se comanda de la distanţă. Se pot aprinde sau stinge punctele de iluminat, instalate pe 10.481 de stâlpi.

Image-empty-state.png

mobilitate

In Brasov este functional sistemul inteligent de transport public (eTicketing, informare calatori, siguranta calatori, optimizare transport)

Harta traseelor de transport public, grafice şi orare, posibilităţi de planificare a călătoriei, notificarea sosirii în punctul de destinaţie, plata electronică integrată (inclusiv pentru abonamente), notificări privind întârzieri sau probleme în trafic.

Image-empty-state.png

mobilitate

Parcarea "Regina Maria". 300 de locuri parcare în centrul istoric

Parcarea "Regina Maria" este o investiție menită să rezolve problema locurilor de parcare din centrul istoric. Supraetajată pe 7 niveluri, parcarea modernă asigură 306 locuri de parcare.

Image-empty-state.png

mobilitate

Stații "cap de linie" moderne, cu peroane mari si săli de asteptare

Au fost amenajate cinci staţii capăt linie R.A.T., care mai corespundeau cerinţelor actuale de mediu, de confort şi de capacitate. Astfel brasovenii care circulă cu mijloacele de transport în comun au parte de condiții mai bune.

Image-empty-state.png

mobilitate

Trenul metropolitan va pleca din Gara Brasov. S-au pregătit 7 rute (în derulare)

Rutele propuse ar urma să faciliteze accesul și în afara județului, spre Valea Prahovei, Sfântu Gheorghe și Întorsura Buzăului. În municipiului Brașov trenul va opri în Dârste/Noua, Gara Centrală, Stația Timiș Triaj și Gara Bartolomeu.

Image-empty-state.png

mobilitate

Drumuri noi în zona Coresi. Benzi largi, piste de bicicletă, trotuare, verdeață

Au fost construite artere rutiere, cu două benzi de circulaţie pe fiecare sens de mers cu o lungime totală de 2km, un pod peste Timişul Sec, trecere la nivel cu calea ferată, giratorii, piste de biciclete si spații verzi.

Image-empty-state.png

mobilitate

Parcarea din Poiana Brasov, o soluție de a reduce aglomerarea rutieră din stațiune

Ne amimtim cu toții când se bloca drumul de Poiană din cauza traficului. Acum turistii pot parca masina în Poiana Mică si pot merge cu autobuzul prin interiorul stațiunii.

Image-empty-state.png

mobilitate

Un garaj modern pentru flota regiei de transport a Brasovului (în derulare)

Primarul George Scripcaru a decis instalarea a celor 12 senzori de măsurarea a calității aerului. Până în 2022 brasovenii vor respira cel mai curat aer din țară.

Image-empty-state.png

mobilitate

Park & Ride Bartolomeu: 700 locuri de parcare pe bani europeni (în derulare)

Proiectul a început, a fost semnat contractul de finanțare cu Uniunea Europeană. Parcarea, cu o suprafață de 6.000 mp, va avea regim de înălțime 2S+P+1E, pentru un număr de aproximativ 700 de locuri de parcare.

Image-empty-state.png

mobilitate

A-crowd-of-people-by-Bill-Dickinson-Crea

George Scripcaru - Primarul Brasovului

  • YouTube
  • Instagram
  • Facebook

©2020 George Scripcaru