1.jpg

De 30 de ani la Brasov se desfăsoară cross-ul 15 Noiembrie. Un eveniment sportiv păstrat viu în amprenta culturală a orasului.

Crosul 15 Noiembrie este cea mai importantă competiție sportivă organizată anual la Brașov, în semn de omagiu pentru Revolta Anticomunistă din 15 Noiembrie 1987.

Image-empty-state.png

agrement

Grădina Zoologică din Brasov, o atracție pentru întreaga regiune (realizat)

Grădina a fost reconfigurată în întregime şi are multe clădiri cu totul noi. Adăpostul pentru lei şi tigri permite publicului să observe animalele atât afară, cât şi în interiorul clădirii, prin intemediul unor geamuri securizate. „Casa cu ocol” este construită în specificul arhitecturii rurale din zona Rucăr-Bran, foarte asemănătoare cu o gospodărie ţărănească.

Image-empty-state.png

agrement

Bowling, biliard, jocuri electronice si pantă de cățărare, în noul centru de agrement din Poiană (realizat)

Centrul de agrement are o suprafaţă totală de 4.748,21 mp. Există un club de bowling de 180 de persoane, piste profesioniste de bowling, mese de biliard, piste de minibowling, jocuri electrice şi electronice, sală de căţărare: pereţi de căţărare, sală multifuncţională 246 de persoane, spaţiu expoziţie.

Image-empty-state.png

agrement

Mountain-biking în Masivul Postăvarul. Primul din cele trei trasee este finalizat (în derulare)

Acest proiect prevede amenajarea a trei trasee în masivul Postăvarul, care sunt amenajate între liziera pădurii și instalațiile de producere a zăpezii artificiale iar bikerii vor putea coborî din Postăvarul până în Brașov

Image-empty-state.png

agrement

Bazinul Olimpic, al doilea din țară ca dotări, găzduieste competiții de anvergură (realizat)

Odată cu construirea Sălii Polivalente, Brașovul va putea deveni principala destinație pentru organizarea de competiții pentru majoritatea sporturilor olimpice. Acesta este și unul dintre obiectivele noastre pentru următorii ani, mai ales că putem asigura tot ceea ce este necesar pentru astfel de evenimente.

Image-empty-state.png

agrement

Sala Sporturilor, locul celor mai mari evenimente indoor din oras (realizat)

Complexul a fost extins cu aproape 2000 de metri pătraţi, iar numărul locurilor în tribune este acum de 1650 faţă de 1500 cât avea înainte de de renovare. Odată cu ucrările de modernizare şi extindere s-au realizat spații de birouri şi mai multe săli de fitness, aerobic, sală de forţă, şi saună.

Image-empty-state.png

agrement

Patinoarul Olimpic Brasov a revitalizat hocheiul brasovean si sportul în general (realizat)

Patinoarul Olimpic Brasov este una dintre cele mai mari investitii făcute în orasul nostru. Patinoarul Olimpic Brasov cu o capacitate de 1600 locuri pe scaune şi alte 400 de locuri în picioare, capacitatea totală fiind de peste 2000 de locuri;

Image-empty-state.png

agrement

Pârtiile de ski: 24km, zăpadă artificială, lac de acumulare si instalații noi (realizat)

Poiana Brasov este acum cea mai căutată destinație de ski din regiune. Am amenajat 24 de km de pârtii moderne cu Instalatii de producere a zapezii artificiale, lac de acumulare, doua noi intalatii de transport pe cablu, cele doua telecabine, telegondola si teleschiuri.

Image-empty-state.png

agrement

Zona de sub Tâmpa, amenajată pentru activități de agrement (în derulare)

Se amenajează platforma (fostul carosabil, n.n.) se creează noi alveole în care se vor planta arbuști și arbori, și care au și rolul de a reduce viteza mașinilor care vor tranzita ocazional zona. Vor acea acces doar mașinile care fac aprovizionarea restaurantelor, mașinile de intervenție și ale riveranilor.

Image-empty-state.png

agrement

1.000 de hectare de pădure transformate în pădure-parc (realizat)

Este un proiect de transformare a pădurilor din jurul Brașovului și ale Poienii Brașov în păduri-parc.

Image-empty-state.png

agrement

Pietonalul din Răcădău, o zonă urbană cu fântănă cântătoare (în derulare)

Ideea amenajării pietonalului din Răcădău este de a aduce la viață, într-o manieră contemporană, un spațiu urban învechit. Spațiile verzi, cu o peisagistică modernă si culorile vii ale elementelor arhitecturale alături de fântâna arteziană cântătoare vor da un spirit aparte locului si va deveni rapid un obiectiv atractiv.

Image-empty-state.png

agrement

O nouă sală de sport pe str. Carpaților (în derulare)

Cred mult în sportful brasovean, si am convingerea că mai devreme sau mai târziu vom reusi performanțe în acest domeniu.

Image-empty-state.png

agrement

21 terenuri de sport au fost reabilitate. Au fost înființate 10 noi. (realizat)

Brasovul este unul din orasele cele mai orientate către sport. Aproape în fiecare zonă urbană cu parc există posibilități de a face sport si miscare.

Image-empty-state.png

agrement

233 de locuri de joacă au fost reabilitate total. Încă 10 noi au fost înființate. (realizat)

În ultimii 4 ani de mandat am reabilitat total 233 de locuri de joacă din tot orasul.

Image-empty-state.png

agrement

Piața Sf Ioan, noul spațiu urban din centrul Brasovului (realizat)

În spatele hotelului Aro Palace, în locul parcării auto, a fost amenajat un spațiu urban care devin din ce în ce mai atractiv.

Image-empty-state.png

agrement

WIFI4EU - Internet gratuit în spatii publice

Brasovenii și turistii au acces gratuit la internet de înaltă calitate în spații publice

Image-empty-state.png

agrement

Planetariul de la Grădina Zoo Braşov,
cel mai mare din România si unul dintre cele mai moderne din Europa (realizat)

Sase spectacole sunt disponibile acum la planetariul Grădinii Zoo Braşov, dintre care unul destinat copiilor cu vârsta minimă de 5 ani. Pentru că nu am putut găsi specialişti în operarea planetariului computerizat, am fost nevoiți să pregătim personal dedicat.

Image-empty-state.png

agrement

Piațeta Brassai si Apollonia Hirscher, noi locuri în Centrul Istoric al Brașovului (în derulare)

Piațeta care face legătura dintre După Ziduri și Mureșenilor – Piața Sfatulului, va purta numele marelui fotograf brașovean „Brassai“. Turnul existent, care face parte din fortificațiile vechii cetăți.

Image-empty-state.png

agrement

A-crowd-of-people-by-Bill-Dickinson-Crea

George Scripcaru - Primarul Brasovului

  • YouTube
  • Instagram
  • Facebook

©2020 George Scripcaru