Artera verde a Brașovului: un traseu de 25 de km cu zone pietonale generoase, piste de biciclete și bandă specială pentru mașini electrice și transport public

Această arteră verde va avea o lungime de 25 de kilometri și va uni centrul orașului, Universitatea, gara, autogara, zonele mari comerciale și industriale/de business și zonele din apropierea ariilor rezidențiale.

Proiectul, cu o valoare estimată de 86 de milioane de lei, va presupune reamenajarea suprafețelor pietonale prin reabilitarea trotuarelor, amenajarea de spații comune pentru pietoni, dotarea cu mobilier urban, dar și construirea pe acest traseu verde a unor piste pentru biciclete, triciclete și trotinete electrice. Pistele vor avea lățimi de minimum 2,50 m pentru circulația dublu sens, asigurându-se un spațiu de siguranță față de partea carosabilă de minimum 1 m.

Pe acest traseu de 25 km se vor amenaja stații pentru închiriere biciclete. În acest caz sunt luate în calcul două variante, fie amenajarea unor stații de închiriere de biciclete cu andocare (21 de stații, cu câte 25 de biciclete fiecare), plus un vehicul pentru colectare/livrare biciclete sau amenajarea unor chioșcuri pentru închirierea bicicletelor (cu asistent), cum ar fi cel deja existent în Piața Sfatului.

 

Proiectul include și construirea unei benzi de circulație auto, dedicată transportului public de călători și circulației autoturismelor electrice.

1/1
A-crowd-of-people-by-Bill-Dickinson-Crea

George Scripcaru - Primarul Brasovului

  • YouTube
  • Instagram
  • Facebook

©2020 George Scripcaru